הסיפור שלי
הורים יקרים, מאז שאני זוכרת את עצמי התעסקתי עם המשקל שלי והתנסיתי בדיאטות. גם כאשר ירדתי במשקל, תמיד הרגשתי שמשהו חסר והתעייפתי מזה. בשלב מסוים הבנתי שאני זה לא המשקל שלי. זו כנראה גם הסיבה שבחרתי ללמוד תזונה קלינית ובהמשך להעמיק באכילה בריאה בהיבט משפחתי.
טרזן(ית) על העצים בגיל 8
הדרכת הורים בשבילי זו שליחות
הדרכת הורים בנושאים של עודף או תת-משקל אצל ילדיהם היא תחום עיסוקי כדיאטנית בשני העשורים האחרונים.
כאשר אחד מבני הבית מקבל ייעוץ או טיפול, גם היתר מושפעים מכך כחלק מהיחידה המשפחתית, ואני בחרתי להעמיק בתחום מרתק זה.
הדרך המקצועית ו"האני מאמין" שלי
לצד עבודתי רבת השנים כדיאטנית בקופ"ח מכבי וצבירת ניסיון רב בהנחיית קבוצות הורים וצוותי הדרכה בפנימיות, אני מנהלת קליניקה שבה אני מדריכה הורים באופן מקוון ופרונטלי.
בתהליך הליווי אני מכוונת אתכם, ההורים, איך להשפיע לטובה על דרכי החשיבה של ילדיכם בלי להרגיש שוטרים. יחד אנו בונים בסיס לשיחות חכמות בנושא ולמסרים שרצוי להשמיע באוזני הילדים והמתבגרים שלנו. כך נוצר במשפחה שיח חיובי על אכילה ודימוי גוף שיוצר אווירה נעימה סביב השולחן, במטבח ותחושה טובה יותר כשמתבוננים במראָה. הניסיון מוכיח ששיפור התקשורת במשפחה תורם להצלחה בשמירה על תוצאות המהלך הטיפולי לאורך זמן.
התמונה מקלפֵי בוחרת BE
במחקר קליני מקיף שערכתי במסגרת לימודי התואר השני
בחנתי את דרכי החשיבה של ילדים עם עודף משקל ואחיהם. הממצאים הוכיחו שתוכנית טיפול משפחתית והדרכת הורים שמקדמת שפה חיובית סביב אכילה ודימוי גוף ואינה תומכת ב"שפת הדיאטה", מסייעת באיזון המשקל. יותר מכך, היא מצמצמת את העיסוק המוגזם בדיאטה ומשקל וכפועל יוצא מפחיתה את הסיכון להפרעות אכילה.
להלן קישור למאמר
שפורסם בכתב עת מדעי בינלאומי- Obesity Research>>
והנה הוא בקובץ PDF: