מעברים חדים מאפס למאה קשים יותר ממעברים מדורגים, השאֵלה היא האִם חייבים אותם.
אחרי תקופת החגים אנו חוזרים לשגרה הן מבחינת סדר היום בעבודה ובלימודים והן מבחינת אכילה.
יש אפשרות שהלחץ לחזור לשגרת אכילה מאוזנת יוביל לבחירת תפריט "מוקפד" יתר על המידה, ויש אפשרות לדרך ביניים מתונה ומאוזנת, כמו חופשה קצרה שמצליחים לקחת בזמן שגרה או מנוחות קצרות במהלך יום עבודה עמוס. בדרך דומה כדאי ורצוי שנאפשר לעצמנו מעֲבר מאוזן לאכילה בימי שגרה.
הנה דוגמה לקצוות מסוג שחור-לבן:
ארוחה הכוללת לחם קל + ביצה קשה + מעט טחינה מדוללת + סלט ירקות ללא שמן + מים לשתייה (ומשאירה "טעם דיאטטי" בפה),
ולעומתה
ארוחה גדושת שומן וסוכר הכוללת כריך מקרואסון או בריוש + ביצה + חציל מטוגן + טחינה וירקות, לצד משקאות כמו קפוצ'ינו או שוקוצ'ינו (עם קצפת) וקינוח מאפה שמרים.
איך ניתן להקל על מעֲברים?
אפשר בהחלט למצוא אפשרות ביניים מהנה גם בטעם וגם בגיוון, להרגיש פחות כבדות או ייסורי מצפון וכמובן לא להיכנס למשטר אכילה קפדני "כי הגזמתי במהלך החגים".
ההצעה שלי היא להימנע ממצבים קיצוניים כמו אלו שתוארו לעיל, ולשים לב בעיקר למזונות עשירים בשומן וסוכר: מזונות מטוגנים (צ'יפס, קציצות מטוגנות, קובה או סיגרים מטוגנים וכדומה), מאפים שופעי שומן כמו בורקס, קרואסונים, ג'חנון, מלאווח, מאפה בריוש וכדומה; ומזונות עתירי סוכר כמו שוקולד, קצפות, עוגיות ושתייה מתוקה.
דרך האמצע
דרך האמצע מאפשרת גם הנאה מאכילה וגם סיום ארוחה בתחושת שובע נעימה.
למשל: כריך מלחם/ לחמנייה מקמח מלא/ שיפון/ כוסמין (= לחם נטו ללא תוספת שומן/ חמאה) במקום קרואסון/ בריוש) + ביצה קשה+ כפית טחינה+ ירקות קלויים במקום מטוגנים (חציל/ פלפל) + ירקות טריים כמו עלים ירוקים. בגזרת השתייה מומלץ על תה צמחים/ מים עם נענע, ולמי שקשה לוותר על קפה אפשר קפה חם או קר ללא קצפת. לא מומלץ אייס קפה מוכן, המכיל כמות סוכר גבוהה, מייצבים וחומרי טעם וריח.
בחירת מזונות שאינם עתירי שומן תעזור לשמור על הבריאות וההרגשה הטובה גם בימי שגרה וגם בימי חופשה וחג.
ובדיוק כמו שכדאי לאפשר מידי פעם יום חופשה בתוך השגרה הצפופה, כך גם באכילה אפשר לבחור מידי פעם במזונות פחות מומלצים - אך במינון קטן יותר.
מאחלת חזרה קלה לשגרה נעימה ובריאה.
Comments